“Salda Gölü’nde iş makinaları kabul edilemez”

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, “Binlerce yılda oluşmuş, Salda Gölü gibi bir güzelliğe sahibiz. Korumak için elimizden geleni yapmalı, betonu bu güzelliklerden uzak tutmalıyız” dedi.

“Yeni dönemde öncelikler değişecek. Çevreyi korumak önceliklerimizden biri olacak” diyen Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın, Salda Gölü’nde yaşananları bir çevre felaketi olarak değerlendirdi. Geçen yıl Salda Gölü çevresinde millet parkı yapmak için ihale açıldığını kaydeden Yalçın, gölün ayak basılmaması gereken kumları üzerinde iş makinası ve hafriyat kamyonlarının dolaşmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Yıllarca Burdur’da yaşadığını söyleyen Bedri Yalçın, bölgeyi çok iyi bildiğini ve Salda Gölü’nün bölge için eşsiz bir hazine olduğunu vurguladı. İş makinalarıyla Salda’nın kumlarının taşınmasının “akıl almayacak” bir iş olduğunu da kaydeden Yalçın, “Göl doğal haliyle korunup kontrollü bir şekilde ziyaretçi kabul edilmeli” dedi.

Ülkemizin çevre ve tarihi zenginliklerine dikkat çeken Bedri Yalçın, Salda Gölü’ndeki gelişmeleri yakından takip ettiğini yüklenici firmanın verdiği zararın telafisinin olmayacağını sözlerine ekledi.

Koronavirüsle birlikte yaşanan süreçte, herkesin önceliklerini gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Yalçın, çevreyi korumanın insanoğlunun öncelikli konularından olduğunu belirtti. Yalçın sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkemiz, verimli toprakları, tarihi ve doğal varlıklarıyla dünyanın en güzel ülkesi. Bugüne kadar kıymet bilemedik. Fakat virüsten sonra dünyada hiç bir şey aynı olmayacak. İnsanların önceliği değişti. Öncelik sağlıklı yaşamak. Fakat yaşarken de temiz, kirletilmemiş, bozulmamış bir çevrede yaşamak önemli. Virüs bize hayatın her an değişebileceğini öğretti. Elimizdekilerin ne kadar kıymetli olduğunu da  gösterdi. Binlerce yılda oluşmuş, Salda Gölü gibi bir güzelliğe sahibiz. Korumak için elimizden geleni yapmalı, betonu bu güzelliklerden uzak tutmalıyız”.

Kaynak

" Destanı yazacak olan siz,
biz sadece vesileyiz... "

Bedri YALÇIN